Ren-Consult logo

Kompetanse med unik dybde og bredde i bransjen

– Jeg etablerte RenConsult i 2005 med et klart mål i sikte – å skape et selskap hvor min ekspertise kunne brukes til å fremme kvalitet og profesjonalitet i renholdsindustrien på tvers av hele Norge.Per Arne Løvstad signatur

Per Arne Løvstad

- 30 års erfaring og ekspertise i renholdsbransjen

Noen av mine tidligere posisjoner inkluderer avdelingsleder for Buskerud Rengjøringsbyrå, organisasjonssekretær for Miljøbedriftenes serviceorganisasjon, prosjektkonsulent for Lilleborg, og renholdskonsulent for LOOC (Lillehammer OL-94).

Jeg har også vært privilegert med muligheter hos ISS Norge, der jeg fungerte som planlegger, opplæringskonsulent og avdelingssjef, og som renholdssjef ved Rikshospitalet. Jeg har bidratt som rådgiver ved Teknologisk Institutt, vært styremedlem ved Norsk Renholdsteknisk Forening, og selvfølgelig som rådgiver her i RenConsult.

Takket være denne varierte bakgrunnen har RenConsult kunnet bygge et sterkt nettverk av kunder og etablere meningsfulle relasjoner innad i bransjen. Vi har mottatt mange positive tilbakemeldinger på vårt arbeid, noe som inspirerer oss til å fortsette å streve etter kvalitet i det vi gjør.

RenConsult er her for å bistå med et bredt spekter av tjenester, fra planlegging og økonomistyring til opplæring, prosjektarbeid, ledelse og rådgivning.

I tillegg er vi stolte av å være det selskapet som har bidratt til å sertifisere flest
personer i Norge på INSTA 800 gjennom våre sertifiseringskurs de siste 10 årene. Dette
understreker vårt dedikerte fokus på høy kvalitet og profesjonalitet i vårt arbeid.

Så, når du velger RenConsult, velger du en partner som er svært engasjert i
renholdsbransjen, en som har bevist sin kompetanse gjennom mange år med
suksess, og en som er forpliktet til kontinuerlig å sette standarden for kvalitet.

Renholdsbransjen – Omfattende og Dynamisk

Renholdsbransjen er en viktig drivkraft i norsk økonomi og sysselsetting, med omtrent 45.000 ansatte fordelt på ca. 34.000 årsverk, i henhold til NHO Service og Handel. Disse årsverkene er jevnt fordelt mellom offentlig og privat sektor. Med et samlet marked på rundt 18 milliarder kroner, og ca. 108 millioner kvadratmeter gulvflate i norske næringsbygg som rengjøres, er renholdsbransjen en gigant i sitt felt.

Økonomisk Betydning

I dagens marked er renhold mer enn bare en tjeneste – det er en viktig del av driften av ethvert bygg.

Med økt bevissthet om renholdets betydning for innemiljøet og økte krav til kostnadseffektivitet, utgjør renholdskostnader nå mellom 25 og 40 % av de totale driftskostnadene i private og offentlige bygg.

Fokus på Fagopplæring

I løpet av de siste 20 årene har renholdstjenester gjennomgått betydelige forandringer.

Det er kontinuerlig utvikling av mer effektive metoder, og kravene til kompetanse har økt.

I 1994 fikk renholdsbransjen sin egen fagutdanning, noe som har ført til en større profesjonalisering av bransjen.

Norsk Standard og Kvalitetskontroll

Renholdsbransjen i Norge har fire spesifikke standarder: NS-INSTA 800, NS-8431, NS-INSTA 810 og NS 6600.

Disse standardene omhandler fastsetting og vurdering av rengjøringskvalitet, kontraktsformular for kjøp av renholdstjenester, krav og anbefalinger om anskaffelser av renholdstjenester, samt ledelsessystemer for renhold i helse- og omsorgstjenesten.

Disse standardene sikrer kvaliteten og effektiviteten av renholdstjenester i Norge.

Fremtiden for Renholdsbransjen

Fremtiden vil fortsette å utfordre renholdsbransjen til å være mer konkurransedyktig og effektiv, både i offentlig og privat sektor. Utvikling og rasjonalisering vil være nøkkelområder for å sikre fortsatt vekst og suksess.

Innovasjon i teknologi, for eksempel utvikling av rengjøringsroboter, vil spille en rolle, men menneskelige ressurser vil fortsette å være hjertet i bransjen. Å finne nye, mer effektive rengjøringsverktøy og forbedre personlig utstyr for å forebygge belastningsskader vil være sentralt i utviklingen fremover.

Hva fremtiden bringer, er spennende og noe vi ser frem til med stor interesse. Renholdsbransjen er en dynamisk bransje med enorme muligheter, og hos RenConsult er vi her for å hjelpe deg med å navigere i dette landskapet.

Skal vi ta en prat?

Ta kontakt for en hyggelig prat om hva vi kan få til sammen!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.